Typeplaten, CE-markering en Kenplaten 2017-10-30T09:45:16+00:00

Typeplaten, Kenplaten, UL- en CE-markering

Typeplaatjes bestaan er in vele soorten en maten. Voor elke machine, apparatenbouwer en/of leverancier is het een must om de specifieke technische gegevens zichtbaar te maken. Voor een professionele uitstraling, service doeleinden en de verplichte certificering.

Met onze professionele printoplossingen is het laten maken door derden niet meer nodig. Met een Rebo typeplaten printer kunt u in eigen beheer op eenvoudige en professionele wijze duurzame typeplaatjes, apparatuur labels en overige object identificatie printen.

De printers worden standaard geleverd met:

  • Microsoft® gecertificeerde label software (of gebruik uw eigen applicatie)
  • Installatie met instructie
  • 3 jaar volledige garantie

Belangrijke toepassingen kunnen zijn:

CE-markering bij machines

Bij verhandeling of ingebruikstelling na 1 januari 1995 moet volledig aan de Machinerichtlijn 2006/42/EG worden voldaan voor alle nieuwe zelfstandig werkende machines, voor handel en/of eigen gebruik. Deze eis geldt ook voor tweedehandsmachines die worden ingevoerd van buiten de Europese Economische Ruimte* (EER), voor gewijzigde machines, met gevaren en risico`s die anders zijn dan het oorspronkelijke ontwerp en voor machines met een andere gebruiksbestemming.

Praktijksituatie:
U importeert machines uit Azië maar na uw modificatie staan op de originele typeplaten niet meer de juiste technische gegevens en veiligheidssymbolen die volgens de CE-richtlijnen in de EU verplicht zijn.

Gevolg:
Uw machines kunnen niet weg zolang dit niet geregeld is!

Oplossing:
Met een Rebo typeplaten printer kunt gemakkelijk uw gepersonaliseerde typeplaat met CE-markering ontwerpen en printen op hoogwaardige tapematerialen. Onze labelsoftware beschikt ook over alle NEN-7010 veiligheidssymbolen die in combinatie met uw specifieke instructie in de juiste taal gewoon met dezelfde printer gemaakt kunnen worden. Eenvoudig materiaal wisselen en printen maar!

Aanbevolen materiaal: PT700 Mat Alu & Semi Gloss Alu Polyester met hoge kleefkracht.

Bron: Bekijk deze pagina