Typeplaten, Kenplaten, UL- en CE-markering

Typeplaatjes bestaan er in vele soorten en maten. Voor elke machine, apparatenbouwer en/of leverancier is het een must om de specifieke technische gegevens zichtbaar te maken. Voor een professionele uitstraling, service doeleinden en de verplichte certificering.

Met onze professionele printoplossingen is het laten maken door derden niet meer nodig. Met een Rebo typeplaten printer kunt u in eigen beheer op eenvoudige en professionele wijze duurzame typeplaatjes, apparatuur labels en overige object identificatie printen.

De printers worden standaard geleverd met:

  • Microsoft® gecertificeerde label software (of gebruik uw eigen applicatie)
  • Installatie met instructie
  • 3 jaar volledige garantie

Belangrijke toepassingen kunnen zijn:

CE-markering bij machines

Bij verhandeling of ingebruikstelling na 1 januari 1995 moet volledig aan de Machinerichtlijn 2006/42/EG worden voldaan voor alle nieuwe zelfstandig werkende machines, voor handel en/of eigen gebruik. Deze eis geldt ook voor tweedehandsmachines die worden ingevoerd van buiten de Europese Economische Ruimte* (EER), voor gewijzigde machines, met gevaren en risico`s die anders zijn dan het oorspronkelijke ontwerp en voor machines met een andere gebruiksbestemming.

Praktijksituatie:
U importeert machines uit Azië maar na uw modificatie staan op de originele typeplaten niet meer de juiste technische gegevens en veiligheidssymbolen die volgens de CE-richtlijnen in de EU verplicht zijn.

Gevolg:
Uw machines kunnen niet weg zolang dit niet geregeld is!

Oplossing:
Met een Rebo typeplaten printer kunt gemakkelijk uw gepersonaliseerde typeplaat met CE-markering ontwerpen en printen op hoogwaardige tapematerialen. Onze labelsoftware beschikt ook over alle NEN-7010 veiligheidssymbolen die in combinatie met uw specifieke instructie in de juiste taal gewoon met dezelfde printer gemaakt kunnen worden. Eenvoudig materiaal wisselen en printen maar!

Aanbevolen materiaal: PT700 Mat Alu & Semi Gloss Alu Polyester met hoge kleefkracht.

Bron: Bekijk deze pagina

CE-markering voor staalconstructies (EN-1090-1)

Praktijkvoorbeeld:
Vanaf 1 juli 2014 moeten alle onderdelen van een dragende staalconstructie voorzien zijn van CE-markering volgens de NEN-EN 1090 richtlijnen.

Gevolg:
Een bouwproduct mag namelijk niet meer in de handel worden gebracht zonder CE-markering als voor het product een geharmoniseerde Europese norm is gepubliceerd. Deze maatregel stelt hoge eisen aan de tracebility van constructiedelen.

Oplossing:
Deze tracebility eis verlangt dan ook een hoogwaardig label die krasvast is, zeer moeilijk te verwijderen, en jarenlang UV bestendig dient te zijn. U voldoet eenvoudig aan deze eisen door uw constructiedelen te voorzien van onze hightack polyester tapes (in witte of aluminium kleurige uitvoering) bedrukt met ons SR10 Resin inktlint.

Aanbevolen materiaal: PT700 Hightack Gloss Polyester wit of aluminium met extreme kleefkracht.

Meer informatie over NEN-EN 1090-1? Bekijk deze pagina

UL-markering bij export

Praktijksituatie:
U wilt industriële schakelkasten exporteren naar de V.S. maar hier geldt uw CE-keurmerk niet. Ze moeten voldoen aan de UL 508A richtlijn. Behalve dat uw schakelkast hier aan moeten voldoen wordt ook geëist dat het label UL-gecertificeerd moet zijn.

Gevolg:
Uw machines kunnen niet weg zolang dit niet geregeld is!

Oplossing:
Ontwerp uw gepersonaliseerde typeplaten en print deze op onze UL-gecertificeerde witte en aluminium polyester tapes.

Aanbevolen materiaal: UL-listed PT700 wit- of aluminium-kleurig polyester.

Bekijk ook eens de officiële UL website: Klik hier

Kenplaten voor Koel- en Koude-installaties

Praktijkvoorbeeld:
Een onderdeel van de PED-verplichte certificering is dat op alle uitgeleverde Koel- en koudesystemen verplicht een kenplaat wordt aangebracht waarop de technische specificaties en afvulgegevens vermeld worden en eventueel een instructiekaart wordt geplaatst.

Gevolg:
Indien u de installatie niet voorziet van een kenplaat is deze niet PED-gecertificeerd en bent u in overtreding.

Oplossing:
Met een Rebo labelprinter bedrukt u in enkele seconden alle installatiegegevens en uw logo op de krasvaste en UV-bestendige kenplaat. Tevens beschikt u over de mogelijkheid om uw kenplaat aan te vullen met een instructiekaart of deze apart te printen.

Aanbevolen materiaal: Duurzaam wit of semi-gloss aluminium polyester.

Extra informatie over PED-certificering vind u hier

TIP! Bekijk ook eens onze pagina over keurings- & inspectiestickers.

Direct printen uit uw F-gassen administratie?

R-Flow online kenplaat-actie!
Bent u gebruiker van hèt F-gassen registratie programma R-Flow online?
Door onze samenwerking met ontwikkelaar Escape software kunt u gebruik maken van de speciale kenplaat-actie bij aanschaf van de SMS-400 printer.
Deze printer is namelijk volledig afgestemd op het R-flow online programma zodat u direct en foutloos een duurzame kenplaat kunt printen.
Klik op onderstaande R-flow actieknop en we nemen contact met u op!

Interesse in het online systeen voor uw F-gassen administratie in combinatie met de SMS-400 printer?
Neem dan eerst contact op met arthur@escape-online.nl onder vermeldig van “kenplaat actie”.
Bekijk alle voordelen op https://escape-online.nl/rflow.htm