SummaCut Snijplotters

SummaCut Series snijplotters

De SummaCut serie is een uiterst aantrekkelijk geprijsde serie professionele snijplotters. De SummaCut serie is leverbaar in 4 breedtes.

Sinds de introductie in 1996 is de SummaCut dermate geëvolueerd dat hij nu tot de wereldtop mag worden gerekend dankzij z’n prijs-kwaliteitverhouding. De SummaCut Series is het resultaat van tientallen jaren Europese engineering.

De SummaCut gebruikt een uitmuntende sensortechniek en complexe algoritmen om willekeurige vervormingen van de uitprint te compenseren. Summa’s ingenieurs weten dat aandrijving één van de, zoniet het belangrijkste kenmerk is van een goede cutter. Vandaar dat elke Summa snijplotter is uitgerust met Summa’s gepatenteerde aandrijfcilinders.

De aandrijfcilinders zijn gemaakt van de fijnste materialen, in een uniek procedé dat verzekert dat elke cilinder exact dezelfde afmeting heeft. Bovendien zijn ze omhuld met een speciale coating die een sterke slijtvaste werking garandeert en die vermijdt dat de rollen oxideren, waardoor de tractie zou kunnen afnemen.

Summa’s over de hele wereld gerenommeerde vakmanschap levert ook bij de SummaCut een ongeziene kwaliteit en betrouwbaarheid. Geen wonder dat de SummaCut een van de meest succesvolle vinylplotters ooit is.

Een perfect gelagerd sleepmes

De nieuwe snijkop levert een uiterste nauwkeurigheid en een uitzonderlijke betrouwbaarheid voor moeiteloos snijden.

Een Summacutter bevat heel wat ingebouwde intelligentie die de snijdata optimaliseert. Zo is er bv. de vooruitstrevende “vector look ahead” technologie die complexe afbeeldingen met een verhoogde efficiëntie snijdt. De voordelen zijn groot: de snijtijd wordt aanzienlijk gereduceerd, de curven worden vloeiender en de motoren worden minder belast, wat de levensduur van de plotter verlengt.

SummaCut Dragknife Head
SummaCut display

Alle instellingen snel aangepast

Parameters zoals snelheid, druk of plotmodus kunnen heel eenvoudig ingesteld worden op het goed leesbare en gebruiksvriendelijke toetsenbord.

Verschillende talen zijn beschikbaar, o.a. Nederlands, Engels, Duits, Frans.

Optimaal transport

De geïntegreerde transportrollen en mediaflenzen en houden het vinyl recht en zorgen voor een probleemloos materiaaltransport, zelfs bij hoge snelheden.

Bij grote en repetitieve jobs is een gegarandeerd materiaaltransport (tracking) onontbeerlijk. Dit laat immers toe het materiaal meerdere malen heen en weer te voeren over de volledige gegarandeerde tracking lengte zonder enige verschuiving van de media. Hierdoor wordt binnen de vooropgestelde specificaties een perfecte snijkwaliteit bereikt.

SummaCut MediaFlanges
SummaCut OPOS X contour cutting

OPOS X Contoursnijden

Met het OPOS X contoursnijsysteem worden waardevolle designs in alle vertrouwen perfect contourgesneden.

OPOS staat voor Optical POSitioning system: Summa’s befaamde en originele uitlijnsyteem voor het nauwkeurig en betrouwbaar snijden van de contour van een ontwerp via het scannen van passermarkeringen. De OPOS X sensor registreert markeringen op een groot aantal materialen en zelfs door laminaat heen.

Een volledige geautomatiseerde workflow met barcoderegistratie maakt
het mogelijk om meervoudige contoursnij-jobs na elkaar uit te voeren en bij gebruik van verschillende vellen folie, zal de OPOS sensor onmiddellijk de markeringen zoeken zonder dat er enige bijkomende handeling moet worden uitgevoerd.

Welk model SummaCut heb ik nodig?

Met een R model kunt u de drukrollers precies op de rand van uw folie plaatsen, zodat bijna niets van uw folie ongebruikt blijft.

D60R  /  60cm

SummaCut D60

D120R  /  120cm

SummaCut D120

D140R  /  140cm

SummaCut D140

D160R  /  160cm

SummaCut D160
Met een FX model kunt u iets minder flexibel de afstand tot de rand van uw folie bepalen: de drukrollers kunnen alleen op een aantal vaste posities geplaatst worden. U kunt hiermee prima de meeste standaardbreedtes van vinyl plotten.


4 drukrollerposities
voor 6 basisbreedtes
SummaCut D60FX 6 widths

D60FX  /  60cm

4 drukrollerposities
voor 6 basisbreedtes
SummaCut D60

D140FX  /  140cm

6 drukrollerposities
voor 9 basisbreedtes
SummaCut D140


6 drukrollerposities
voor 9 basisbreedtes
SummaCut D140FX 9 widths

Voor de volgende toepassingen:

  • Verkeersborden
  • Standbouw
  • Machinebelettering
  • Reclameborden
  • Tijdelijke omleidingen
  • Informatieborden
  • Evenementenaankondigingen
  • Veiligheidsaanduidingen
  • Bewegwijzering binnen en buiten

Bekijk de SummaCut brochure!

Klik om de brochure te openen!

Klik op de afbeelding op te openen.

Specificaties

Plot Snelheid
Max 1130mm/s diagonaal