Summa S Class Snijplotters

Summa S Class Series snijplotters

De Summa S Class is de onbetwiste top als het gaat om professionele snijplotters en de modellen zijn dan ook voorzien van de nieuwste technologieën. De Summa S Class gebruikt een uitmuntende sensortechniek en complexe algoritmen om willekeurige vervormingen te compenseren.

S Class snijplotters zijn vooruitstrevende folie- en contour snijmachines, ideaal voor volumeproductie. De Summa S Class serie is leverbaar in 4 breedtes, en u heeft de keuze uit 2 modellen:

• T-serie: tangentiële snijkop
• D-serie: sleepmes snijkop

Voor elk soort materiaal is er het juiste snijmes en voor elke klus de juiste plotter, bekijk ook eens de brochure voor meer informatie!

Duidelijke bediening

Het nieuwe kleurentouchscreen is nog gebruiksvriendelijker geworden!

De felle kleuren en het nieuwe ontwerp van de menustructuur zorgen voor eenvoudigere en snellere navigatie.

Veelgebruikte handelingen zoals media afsnijden, mesdruk aanpassen, offset aanpassen, gebruikersprofiel wisselen, het is in een handomdraai gebeurd.

Summa S Class Touchscreen
Summa S Class USB port

&

Summa S Class LAN port

USB & Ethernet LAN verbinding

USB poort

Zoals gebruikelijk kunt u uw plotter met de meegeleverde USB kabel aansturen.

USB Memory Stick-interface

Zet uw veelgebruikte plot-opdrachten op een USB-stick en u kunt ze direct benaderen vanuit het menu. Zo kunt u nóg sneller werken.

Ethernet LAN poort

Flexibelere communicatie dan voorheen! U kunt nu uw plot-opdrachten vanaf meerdere computers naar een Summa S Class 2 plotter sturen.

Kan ook worden gebruikt met een crossover-netwerkkabel voor een directe ethernet-verbinding tussen computer en plotter.

7 keer snellere processor

Een geheel nieuwe processor die 7 keer sneller is dan de vorige generatie Summa S Class!

De nieuwe processor verkort de hoeveelheid tijd die nodig is voor de berekeningen wat betekent dat u in uw werkdag nóg meer opdrachten kunt plotten.

Deze processor upgrade geeft ook het extra voordeel van snellere USB-communicatie, dat bijdraagt aan de algehele verwerkingssnelheid van uw opdrachten.

Summa S Class Processor
Summa S Class Tangential

Tangentiële snijtechnologie

De Tangentiële snijtechnologie garandeert een superieur snijresultaat in vergelijking met de meest gangbare sleepmestechnologieën. Doordat de snijrichting van het tangentiële mesje elektronisch gestuurd wordt, snijden T reeksen uiterst precies en met een bijzonder hoge snelheid.

Dankzij dit precieze snijwerk verloopt het pellen van het restmateriaal moeiteloos, wat heel wat tijdswinst betekent! Bovendien zorgt het gepatenteerde nose piece (loopstukje of mesgeleider) ervoor dat er tijdens het snijden geen kleine deeltjes folie loskomen.

Met een snijkracht tot 600 gram slaagt de Summa S Class T reeks erin om zonder moeite door zandstraal-, maskering-, en reflecterende folie te snijden.

Snijtechnologie met sleepmes

Omwille van het gebruikersgemak wordt de snijtechnologie met sleepmes het vaakst toegepast. Een offset parameter definieert de afstand tussen het mespuntje en het rotatiecentrum. Om de positie te bepalen van het mesje dat los in de meshouder zit, wordt een sleepbeweging gemaakt, terwijl het mespuntje deze beweging zo nauwgezet mogelijk volgt.

Summa cutters optimaliseren deze sleepbeweging en leveren zo de best mogelijke snijkwaliteit.

Summa S Class Sleepmes
SummaCut OPOS CAM contour cutting

OPOS CAMera Contoursnijden

Met OPOS CAM levert Summa alweer een trendsettende innovatie: de eerste camera als aligneersysteem voor snijplotters. OPOS CAM, dat gebruik maakt van intelligente cameraonderdelen en specifieke controlesoftware, komt tegemoet aan de groeiende vraag naar grootformaat oplossingen van zowel sign shops, grafische bedrijven als printerfabrikanten.

Door middel van deze camera kan de snelheid van het contoursnijden op een grootformaat S Class beduidend opgedreven worden en wordt het scala van optisch herkenbare media nóg groter.

OPOS-CAM is alleen als fabrieksoptie upgrade beschikbaar op alle Summa S Class T-serie vinyl snijplotters.

Automatisch afsnijden na opdracht

De Summa S Class 2 snijkoppen hebben een ingebouwd afsnijsysteem dat de rol folie automatisch kan afsnijden op het einde van de opdracht. De afgesneden opdrachten vallen netjes in de opvangmand zodat ze stofvrij blijven.

Met het afsnijsysteem bespaart u elke opdracht weer waardevolle seconden, omdat u de folie niet zelf hoeft af te snijden.

Summa S Class Cut Off functie
Summa S Class Roll Up

Optioneel: Automatisch oprolsysteem

Na iedere job zal het systeem het gesneden materiaal netjes oprollen en het toestel voorbereiden op de volgende onbeheerde job. De geïntegreerde “panelling” functie splitst lange plots uit in kortere, opeenvolgende segmenten.

De Summa S Class kan daardoor volledige rollen snijden, de gesneden folie netjes oprollen, en dit zonder enige tussenkomst van de operator. Het oprolsysteem bestaat als optie voor de S Class 140 en S160 snijplotters.

Optioneel: Mediarek

Een stevig en uiterst praktisch mediarek om achterop de plotter 3 of meer rollen op te kunnen slaan. Het is aan te raden extra flenzen aan te schaffen voor de folierollen, voor een juiste opslag.

Het mediarek is beschikbaar voor de S140 en S160 snijplotters.

Summa S Class Mediarek

Summa S Class modellen

Leverbaar in 4 breedtes, inclusief standaard en opvangmand. Elk model is beschikbaar in twee uitvoeringen: tangentiële snijkop (T) of een snijkop met sleepmes (D).
Voor de S140 en S160 modellen is tevens een mediarek en oprolsysteem beschikbaar.

S75D / S75T

74,2cm
Summa S Class S75

S120D / S120T

120cm
Summa S Class S120

S140D / S140T

135cm
Summa S Class S140

S160D / S160T

158cm
Summa S Class S160

Voor de volgende toepassingen:

  • Verkeersborden
  • Standbouw
  • Machinebelettering
  • Reclameborden
  • Tijdelijke omleidingen
  • Informatieborden
  • Evenementenaankondigingen
  • Veiligheidsaanduidingen
  • Bewegwijzering binnen en buiten

Bekijk de Summa S-Class 2 brochure!

</